Entrades

Oli facial ISTIU

Imatge
  A la primavera la margarida Bellis perennis apareix a totes les gespes, prats i parcel.les amb herba baixa. És una humil floreta, amb maravelloses propietats cosmètiques. El macerat amb flors de bellis té acció tensora, reafirmant dels teixits, i afavoreix la circulació de la sang.  A més, és capaç de treure o atenuar les taques de la cara i les mans, i restaura i dóna lluminositat a la pell. Vaig macerar la collita de l'any passat en oli d'atmelles. L'oli d'atmelles combat els efectes del Sol en la pell facial, i ajuda a la formació de colàgen. Per acabar-ho d'arrodonir, porta oli de jojoba, i olis esssencials de santolina i de lavanda. L'oli de jojoba penetra molt bé a la pell, i té propietats antiarrugues i antioxidants. De totes maneres, quan s'acabi, l'intentaré canviar per un oli més proper, ja que aquest prové de la Xina. Les pells sensibles toleren molt bé l'oli de jojoba. La lavanda, a més de l'aroma, ens aporta calma i relaxació, i co

Bàlsam Drac Vermell

Imatge
 És un ungüent formulat per quan fa mal la regla. En un món ideal, la regla no hauria de fer mal. Si les dones poguessim descansar durant aquells dies, i ser conscients dels nostres cicles, i escoltar i fer cas al cos, segurament el mal de regla desapareixeria.  Que faci una mica de mal quan comença la regla és bastant normal: el dolor correspon a les contraccions de l'úter, que expulsa la menstruació.  En canvi, si el dolor és molt acusat, dura més de tres dies i provoca mareig o fins i tot desmais, és possible que pugui haver alguna malaltia tot darrera. En tot cas, per aliviar el dolor provocat per la mestruacció es solen utilitzar antiinflamatoris com l'ibuprofè, i si no és suficient, estrògens i progesterona, sota prescripció del metge. Són hormones sexuals femenines, que regulen el cicle i calmen el malestar. Els olis que componen el bàlsam Drac Vermell compleixen aquestes funcions: són antiinflamatoris i també ajuden a regular el cicle. L'hipèric i la calèndula, barr

Sessió informativa: LEGALITZACIÓ DE PRODUCTES COSMÈTICS

Imatge
                                 Ets una artesana de cosmètica natural? T'interessaria legalitzar els teus productes i no saps com començar? Aquesta sessió informativa és per a tu! Parlarem dels passos a seguir per legalitzar els cosmètics, els documents necessaris i la manera correcta de formular. Dues hores intenses on s'esvairan els teus dubtes i tindràs clar el full de ruta a seguir. Dijous 28 d'abril de 2022, a Pontós. Ens les instal.lacions d' Essenciescat . De 10h a 12h Continguts del curs: legislació sobre productes cosmètics la importància de la màteria prima: documents necessaris i com conseguir-los  el control documental del producte. Formulacions i fitxes tècniques paràmetres i procediments de fabricació l'etiqueta i l'envàs del producte la posada al mercat del producte cosmètic els laboratoris compartits, una bona opció. La sessió la impartiré jo mateixa, Alícia Herrera, biòloga i amb 15 anys d'experiència en la legalització de productes de cosm

Oli facial d'hivern

Imatge
  Aquest és un oli facial d'hivern, amb propietats nutritives, per protegir les pells madures del fred i el vent. De base porta oli de germen de blat i d'avocat, i els principis actius els proporcionen els olis essencials de sempreviva, gerani, romaní i mirra. Es pot fer també amb base d'atmelles i moringa, per a les pells joves. Actua primer com un sèrum, i després com una crema nutritiva. Gràcies a la capacitat desinflamatòria i antihematomes de la sempreviva, desapareixen les bosses de sota els ulls.  La mirra atenua les arrugues, tornant l'elasticitat a la pell, i el romaní cicatritza petites ferides i regula el greix de la pell. El gerani neteja la pell d'eczemes i envermelliments, i s'utilitza des de temps de Cleopatra per embellir la cara. L'aroma d'aquest oli és molt especial. Els olis essencials de mirra, gerani i sempreviva són molt aromàtics, i el romaní aporta un punt silvestre.  Per posar-te'l, mulla't una mica les puntes dels dits a

L'oli essencial de lavanda

Imatge
 INCI: Lavandula angustifolia oil. La lavanda és la planta aromàtica més famosa i fàcil de reconéixer. A Catalunya és anomenada també espígul ja que la varietat natural és la Lavandula spica, cosa que pot portar a confusió. L'espígol, però, creix a la muntanya baixa, a partir dels 600m d'alçada. Aquí a l'Empordà, arran de mar, trobem una altre lavanda: el cap d'ase o timó, Lavandula stoechas . L'oli essencial està destilat per arrastre de vapor de les fulles i flors de la lavanda cultivada, i és d'origen peninsular. Usos : calmant: es pot olorar simplement o dipositar unes gotes en el canell de la mà, per combatre l'insomni, irritabilitat, mal de cap, estrés, angoixa​ desinfectant i cicatrizant:  ferides i cremades, eczema sec, escames, cremades del sol, picades d'insectes. antiinfecciosa: refredat, sinusitis i mal de coll. relaxant i calmant del dolor en contraccions i reumatisme.  Per facilitar aquests usos, presentem l'oli essencial de lavanda en

L'oli essencial de l'arbre del té.

 L'arbre del te ( Melaleuca alternifolia ) és un arbust de la família Myrtaceae extremadament resistent, natural de la costa subtropical australiana i parts de Nova Zelanda. El nostre prové d'Austràlia. Melaleuca prové del grec melas , que significa negre i leukos , que equival a blanc, i es refereix al tronc fosc i branques blanquinoses d'algunes espècies del gènere. Alternifolia prové de la característica disposició alternada o oposada de les seves fulles. L'oli essencial és un líquid incolor a groc pàl·lid amb una olor característica, fresca i agradable que s'obté de les fulles i branques tendres per destil·lació. Aquest oli està constituït per aproximadament un centenar de components. Els principals constituents químics són una mescla complexa d'alcohols mono i sesquiterpènics.  Concretament, en el lot 100 de l'oli essencial d'arbre del té d' elcamídelesherbes.cat,   l'anàlisi és la següent: Terpinen-4-ol : 42,27 %                         

Els antimosquits garantitzats

Imatge
M'agrada fer preparats personalitzats. Cada persona té les seves preferències en tots els aspectes. En aquest cas m'han demanat un antimosquits potent, per poder fer ioga en un parc a l'aire lliure els vespres de primavera, i també per protegir la gossa de les picades d'insectes. L 'oli de les llavors de l'arbre del nim ( Azadirachta indica ), de la familia de les mèlies, és d'olor forta i color marron. S'utilitza per irritacions de la pell i entre d'altres, té propietats insecticides. Viu a les zones tropicals i subtropicals de la Terra. L'oli de citronella de Ceilan ( Cymbopogon nardus ) és un repel.lent contrastat de mosquits. I els altres olis essencials de la fòrmula (romaní, eucaliptus, lemongras, gerani, i orenga en el cas de l'esprai), també tenen components amb un aroma que no agrada a mosques ni mosquits, per la qual cosa, també els fan fugir. Alguns d'aquests olis, si es fan servir en molta quantitat, poden irritar l