Oli facial ISTIU

 

A la primavera la margarida Bellis perennis apareix a totes les gespes, prats i parcel.les amb herba baixa. És una humil floreta, amb maravelloses propietats cosmètiques.

El macerat amb flors de bellis té acció tensora, reafirmant dels teixits, i afavoreix la circulació de la sang. 

A més, és capaç de treure o atenuar les taques de la cara i les mans, i restaura i dóna lluminositat a la pell.

Vaig macerar la collita de l'any passat en oli d'atmelles. L'oli d'atmelles combat els efectes del Sol en la pell facial, i ajuda a la formació de colàgen.


Per acabar-ho d'arrodonir, porta oli de jojoba, i olis esssencials de santolina i de lavanda.

L'oli de jojoba penetra molt bé a la pell, i té propietats antiarrugues i antioxidants. De totes maneres, quan s'acabi, l'intentaré canviar per un oli més proper, ja que aquest prové de la Xina. Les pells sensibles toleren molt bé l'oli de jojoba.

La lavanda, a més de l'aroma, ens aporta calma i relaxació, i combina molt bé amb l'aroma de la santolina, una planta de propietats semblants a la camamilla, que ajuda a cicatritzar feridetes, granets i altres imperfeccions, a més de propietats antiinflamatories.



Aquest oli és una versió més "refrescant" i lleugera de l'oli facial Hivern, tot i que l'època de l'any que els utilitzis és indiferent. 

Espero que us agradi tant com a mi.


ACTUALITZACIÓ. 10 de maig 2022

Doncs, com tenia la intenció de fer, he substituit l'oli de jojoba per el de borratja, que el camp n'és ple a la primavera!

La Borago officinalis és l'estrella blava de la primavera i començament d'estiu. Abans se li atribuien propietats màgiques de fecunditat, ja que es troba a tot arreu.

Des de temps immemorial s'ha menjat com a verdura, les fulles arrebossades, les tiges cuites i les flors a les amenides.

De la llavor es treu un oli ric en olis omega 3 i omega 6. Està indicant per a les pells madures, però es beneficiós per a tot tipus de pell. 

S'absorveix ràpidament i no deixa sensació grassa. És un potent antiarrugues, suavitzant i antiinflamatori. Antioxidant i regulador del greix de la pell. 


Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

Bàlsam RESPIR

Bàlsam Drac Vermell