L'oli essencial de lavanda

 INCI: Lavandula angustifolia oil.


La lavanda és la planta aromàtica més famosa i fàcil de reconéixer. A Catalunya és anomenada també espígul ja que la varietat natural és la Lavandula spica, cosa que pot portar a confusió. L'espígol, però, creix a la muntanya baixa, a partir dels 600m d'alçada. Aquí a l'Empordà, arran de mar, trobem una altre lavanda: el cap d'ase o timó, Lavandula stoechas.

L'oli essencial està destilat per arrastre de vapor de les fulles i flors de la lavanda cultivada, i és d'origen peninsular.




Usos:

  • calmant: es pot olorar simplement o dipositar unes gotes en el canell de la mà, per combatre l'insomni, irritabilitat, mal de cap, estrés, angoixa​
  • desinfectant i cicatrizant:  ferides i cremades, eczema sec, escames, cremades del sol, picades d'insectes.
  • antiinfecciosa: refredat, sinusitis i mal de coll.
  • relaxant i calmant del dolor en contraccions i reumatisme. 

Per facilitar aquests usos, presentem l'oli essencial de lavanda en format rollon, de 10 ml. També disposem de bossetes amb flors de lavanda, per posar als armaris i allunyar les arnes.


Lot 168.


Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

Oli facial d'hivern

L'oli essencial de l'arbre del té.