Oli de calèndula. La Suavitat

 La Calèndula em fa pensar amb la suavitat, el relax, la calma.... Les seves boniques flors taronja floreixen durant quasi tot l'any. Les podem trobar a les vores dels camins, o en alguns jardins.

L'Oli de Calèndula és el resultat de la maceració de les flors de calèndula (o boixac) en algun oli, que pot ser ametlles, oliva, gira-sol o soja.

A mi personalment m'agrada fer la maceració amb un oli que no tingui massa olor i el meu preferit és el d'ametlles, que li aportarà encara més suavitat a la barreja.

L'oli de calèndula té un bonic color ataronjat, virant cap el daurat, com els pètals de la flor. I conté totes les seves propietats: calmants, antiinflamatòries, suavizants, cicatritzants i regeneradores de la pell.

El nom cièntific de la planta és Calendula officinalis.  Calendula deriva de "calendulae" que vindria a dir "al llarg del temps". El mot comparteix arrel amb "calendari", i  "officinalis", fa referència a la medicina, a l'oficina de farmàcia.

Els usos que podem donar a l'oli de calèndula són els següents:

- El meu favorit: per protegir la pell de fregaments. Aquells típics fregaments de l'estiu entre les cames.... Ens el podem posar abans, per protegir com he dit, o després, per aliviar la molèstia.

- Per després de prendre el Sol. Ens calmarà la pell irritada.

- Per ajudar a regenerar la pell: després d'una cremada, ferida. En eczemes i picors.

- Per suavitzar qualsevol zona del cos: fins i tot és bo per la pell d'un bebé!!


I si preferiu comprar-lo:


  • Flors de calèndula macerades en oli de gira-sol.
Naissance Aceite Macerado de Caléndula 250ml - 100% natural, vegano y no OGM


  • Flors de calèndula macerades en oli d'atmelles
Aceite de Caléndula 100ml - Calendula Officinalis - 100% Puro y Natural



  • Flors de calèndula macerades en oli de gira-sol, amb extracte de camamilla i bedoll. Pensat per la suavitat, però també per combatre estries i cel.lulitis lleu.

Weleda Aceite de caléndula - 100 gr

Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

Oli facial ISTIU

Bàlsam RESPIR

Bàlsam Drac Vermell