L'oli essencial de l'arbre del té.

 L'arbre del te (Melaleuca alternifolia) és un arbust de la família Myrtaceae extremadament resistent, natural de la costa subtropical australiana i parts de Nova Zelanda. El nostre prové d'Austràlia.

Melaleuca prové del grec melas, que significa negre i leukos, que equival a blanc, i es refereix al tronc fosc i branques blanquinoses d'algunes espècies del gènere. Alternifolia prové de la característica disposició alternada o oposada de les seves fulles.

L'oli essencial és un líquid incolor a groc pàl·lid amb una olor característica, fresca i agradable que s'obté de les fulles i branques tendres per destil·lació.

Aquest oli està constituït per aproximadament un centenar de components. Els principals constituents químics són una mescla complexa d'alcohols mono i sesquiterpènics. 

Concretament, en el lot 100 de l'oli essencial d'arbre del té d'elcamídelesherbes.cat,  l'anàlisi és la següent:

  • Terpinen-4-ol : 42,27 %                                        Densitat: 0.895 g/ml
  • γ -terpinè:         20,48%                                         Índex refracció: 1,478
  • α -terpineol:        8,48%
  • 1,8-cineol:          1,35%
L'oli essencial de l'arbre del té s'utilitza per via tòpica, en diverses afeccions: en casos d'acnè, cremades, micosis (fongs), i és antibacterià. També és efectiu contra les berrugues i en casos de candiadiasi. Es pot fer servir en casos de picades d'insectes que s'infecten, o altres feridetes infectades.

Podeu consultar alguns usos de l'arbre del té en els següents enllaços:



Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

Oli facial ISTIU

Bàlsam RESPIR

Bàlsam Drac Vermell